Psykologi i poker

Skal du spille poker, eller andre hasardspill for den del, så er det en fordel å kunne litt om psykologi. Særlig i spill som poker, der du spiller mot andre spillere, og ikke mot en maskin. Poker er et spill som krever mye mer enn bare flaks med kortene. Du skal kunne bløffe og lure dine motspillere, samt avsløre deres bløffer. Da kan det være en stor fordel å kunne et og annet om kroppsspråk, ansiktsuttrykk og falske og ekte smil. Dessuten kommer du lenger om du tilegner deg ferdigheter innenfor både sannsynlighetsregning, statistikk og hukommelse. Har du fått med deg hvilke kort som er gått, vet du også hvilke kort som er igjen.

Helt avgjørende kan det også være å finne balansegangen. For du kan ønske å skremme motspillerne dine, men ikke for tidlig, du vil ha de med deg lengst mulig, slik at gevinsten også blir høyest mulig.

Poker krever en hel del psykologi og evner til å skjule sine egne følelser og stemninger. Dette er ikke et spill for “mors beste barn”. Snille spillere blir sannsynligvis spist opp av de store haiene rundt bordet. Så sørg for å finne fram til din indre hai – spis før du selv blir spist!